STRESUL - dusmanul sanatatii noastre - Dr Calin Marginean | (gestionarea...



Stresul înseamnă moartea celulei. Și, cum structura ființei umane înseamnă celule, iată câtă nocivitate declanșează lăuntric. Cauza frecventă a bolilor din ziua de astăzi o reprezintă stresul. El dereglează întregul nostru sistem. Trebuie să realizăm asta până nu e prea târziu și să reușim gestionarea emotiilor. Să ne concentrăm pe puterea simplității și a frumuseților care ne înconjoară și atunci poate că stresul va sta mai departe de noi.

➖➖➖➖➖➖➖➖➖
CĂRȚI DE ALIMENTAȚIE SĂNĂTOASĂ RECOMANDATE (ÎN LIBRĂRIE SPIRITUALĂ):
📗 Alimente care îți pot schimba viața în bine (Medium Medical): http://bit.ly/2Z2AJb5
📗 Bucătăria bazată pe crudități și alimente vii: http://bit.ly/2GSXpo1
📗 Bucură-te de o stare de sănătate perfectă cultivând iubirea de sine: http://bit.ly/sntibr
📗 Cartea completă a sucurilor - Michael T. Murray: http://bit.ly/2KiFuZP
📗 Cartea semințelor germinate: Cum să cultivăm și să folosim semințele germinate pentru a avea o sănătate și o vitalitate la nivel maxim: http://bit.ly/csgrmt
📗 Cum să nu mori - Descoperă alimentele dovedite științific că previn și inversează boala: http://bit.ly/csnm-d
📗 Cura de detoxificare de zece zile cu sucuri: verzi: http://bit.ly/2M2FteA
📗 Dieta Engine 2 - „Salvează-ți viața în 28 de zile”: http://bit.ly/de2sv
📗 Dieta prin post - dr. Michael Mosley: http://bit.ly/31tkWUl
📗 Furculițe în loc de cuțite: http://bit.ly/fnlodc
📗 Hrana vie - o speranță pentru fiecare: http://bit.ly/2OTs2zR
📗 Iluzia bolii - Învingerea cauzelor bolilor cronice pentru a trăi o viață mai sănătoasă, mai lungă și mai fericită: http://bit.ly/ilzbcb
📗 INTEGRAL: Regândind știința nutriției: http://bit.ly/intgrlsn
📗 Protocolul Wahls:  http://bit.ly/2Z5aEfk
📗 Studiul China - dr. T. Colin Campbell și Thomas M. Campbell II: http://bit.ly/stdchina
📗 Superalimente - Alimentația și medicina viitorului: http://bit.ly/sasmvii
➖➖➖➖➖➖➖➖➖

Termenul stres ca un concept psihologic a fost dezvoltat de Hans Selye (preluat de la Walter Canon) care a dezvoltat teoria procesului GAS cunoscut si ca Sindromul general de adaptare. Acest concept itera ca atunci cand suntem supusi la un anumit factor de stres extern, mai intai reactionam:- prin mobilizarea resurselor noastre fizice pentru a scapa de factorul stresor (faza de alarma);- in faza a doua (de rezistenta) incercam sa facem fata stadiului de alarma incercand sa il inversam;- a treia etapa este cea de epuizare, cand individul este supus constant stresului si nu ii poate face fata.
Odată cu trecerea timpului, viața noastră a devenit din ce în ce mai agitată. Muncim de dimineață până seara, într-un stres continuu, trăim, mâncăm și respirăm în viteză, iar pentru cei dragi, nu mai avem timp. Stresul cotidian ne afectează sănătatea mai mult decât ne imaginăm, iar o singură noapte de somn nu rezolvă problemele acumulate în luni de zile.
Rezumand, atunci cand suntem supusi pe termen scurt unui factor stresor, acesta ne poate ajuta sa ne mobilizam toate resursele si sa reactionam eficient. Specialistii vorbesc chiar despre stresul pozitiv, numit „eustres”. Este cel care ne face sa fim mai empatici, mai rapizi, mai descurcareti, iar pe termen lung este asociat cu o atitudine pozitiva asupra vietii.

Ce ne facem cand suntem stresati?
„A fi stresat” este o reactie omniprezenta astazi. Expunerea continua la provocarile traiului modern ne fac pe majoritatea dintre noi sa avem probleme legate de sanatatea psihica si cea fizica.
Printre cele mai cunoscute tulburari anxioase se numara: tulburarea de anxietate generalizata, accesele de panica, anxietatea sociala. Lasate netratate acestea pot evolua in alte tulburari nervoase.
Persoanele cu tulburare de anxietate generalizata prezinta anxietate excesiva sau ingrijorare timp de luni de zile și se confrunta cu mai multe simptome legate de anxietate: neliniste, oboseala, senzatia de marginalizare, iritabilitate, tensiune musculara, incapacitatea de a tine in frau ingrijorarea, probleme de somn.
Persoanele cu tulburari de panica au atacuri de panica neașteptate, recurente, care reprezinta perioade de teama intensa ce pot genera palpitații, ritm cardiac accelerat, transpiratie, tremuraturi sau senzații de sufocare precum și sentimentul de catastrofa iminenta.
Simptomele de tulburare de anxietate sociala includ dificultatea de a vorbi cu oamenii, frica de a fi judecat, teama de respingere, senzatie de rau fizic intre oameni.

Ce putem face?
Cel mai important lucru este sa va reconectati la ritmurile naturale. Sa iesiti mai mult in natura, sa respectati ciclul natural noapte-zi si sa profitati de forta vindecatoare a plantelor medicinale! Exista anumite plante care au efecte extraordinare de a induce calmul, a va ajuta sa dormiti si de a reduce tensiunea psihica.

dr Calin Marginean:
🔹medic specialist medicina muncii
🔹medic specialist medicină generală
🔹competență medicină de intreprindere
🔹atestat nutriție

#dr_Marginean #stresul #dusmanul_sanatatii

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Beneficiile uimitoare ale consumului de Salata Verde asupra sanatatii

Cum sa-ti scazi nivelul de colesterol in mod natural - viata sanatoasa

Sapte beneficii extraordinare ale apei de scortisoara - viata sanatoasa