Histamina inamicul ascuns - Dr Calin Marginean | (intoleranta, alergiile)



Ni s-a întâmplat fiecăruia dintre noi, ca la un anumit moment dat al vieții noastre să observăm că pe piele ne-a apărut o erupție urticariană, însoțită de prurit (mâncărime). O numim generic: alergie. Adesea am și asociat-o unui consum de mezeluri sau preparate din carne, alții știu că fac urticarie după o expunere a extremităților la temperaturi scăzute, sau după inhalarea de produse petroliere, praf, polen, perișori ai frunzelor de porumb, spray-uri, păr de pisică, câine….și enumerarea ar putea continua cu peste 4.000 de substanțe, care până-n prezent se cunosc a fi generatoare de alergii.

⏱ Timestamp

2:35 - Descrierea histaminei (ce este, de unde rezultă, cum acționează)
8:29 - Care sunt efectele fiziologice ale histaminei?
17:15 - Cum se eliberează histamina în corp?
19:07 - Care sunt efectele patologice ale histaminei?
37:20 - Inductorii sau generatorii de histamină
40:39 - Există o serie de alimente care conțin histamină în stare pură
43:17 - Dovezi incontestabile (reducerea frecvenței și duratei crizelor alergice)
47:23 - Cu niciun chip să nu mănânci nici grăsime, nici sânge (Levitic 3,17)
50:16 - Tipuri de reacții alergice induse de histamină
56:00 - Prevenirea reacțiilor și manifestărilor histaminice

Histamina este o substanță prezentă în cantități mai mari sau mai mici într-o serie de alimente. În condiții normale ea este rapid metabolizată de niște enzime numite aminoxidaze.

➖➖➖➖➖➖➖➖➖

CĂRȚI DE ALIMENTAȚIE SĂNĂTOASĂ RECOMANDATE (ÎN LIBRĂRIE SPIRITUALĂ):

📗 Alimente care îți pot schimba viața în bine (Medium Medical): http://bit.ly/2Z2AJb5
📗 Bucătăria bazată pe crudități și alimente vii: http://bit.ly/2GSXpo1
📗 Bucură-te de o stare de sănătate perfectă cultivând iubirea de sine: http://bit.ly/sntibr
📗 Cartea completă a sucurilor - Michael T. Murray: http://bit.ly/2KiFuZP
📗 Cartea semințelor germinate: Cum să cultivăm și să folosim semințele germinate pentru a avea o sănătate și o vitalitate la nivel maxim: http://bit.ly/csgrmt
📗 Cum să nu mori - Descoperă alimentele dovedite științific că previn și inversează boala: http://bit.ly/csnm-d
📗 Cura de detoxificare de zece zile cu sucuri: verzi: http://bit.ly/2M2FteA
📗 Dieta Engine 2 - „Salvează-ți viața în 28 de zile”: http://bit.ly/de2sv
📗 Dieta prin post - dr. Michael Mosley: http://bit.ly/31tkWUl
📗 Furculițe în loc de cuțite: http://bit.ly/fnlodc
📗 Hrana vie - o speranță pentru fiecare: http://bit.ly/2OTs2zR
📗 Iluzia bolii - Învingerea cauzelor bolilor cronice pentru a trăi o viață mai sănătoasă, mai lungă și mai fericită: http://bit.ly/ilzbcb
📗 INTEGRAL: Regândind știința nutriției: http://bit.ly/intgrlsn
📗 Protocolul Wahls:  http://bit.ly/2Z5aEfk
📗 Studiul China - dr. T. Colin Campbell și Thomas M. Campbell II: http://bit.ly/stdchina
📗 Superalimente - Alimentația și medicina viitorului: http://bit.ly/sasmvii
➖➖➖➖➖➖➖➖➖

Alimente care conțin Histamină

🔸 Histamina a fost descoperită în băuturile alcoolice (datorită fermentației), conținutul în această substanță fiind un reper al calității băuturii respective și în special la vinuri.
🔸 Există unele varietăți de pește oceanic(de regulă) care conțin cantități absolut năucitoare de Histamina în carnea lor, datorate mai ales condițiilor improprii de refrigerare din timpul transportului și a depozitării necorespunzătoare, factori care determină acumulări masive de H.
🔸 TOATE produsele lactate conțin H. (dar cu predilecție cele fermentate), fiind produsă de unele specii de lactobacili și streptococi.
🔸 Histamina există și-n preparatele din carne, mă refer aici cu deosebire la mezeluri, alături de anumite amine biogene, cum ar fi putrescina și cadaverina.
🔸 Oțetul din vin roșu poate conține la rându-i cantități redutabile de H.

Un rol preventiv important în cadrul manifestărilor alergice îl are și consumul zilnic de alimente care conțin: 

🔸 vitamina C: măceșe, coacăze negre, kiwi, frunze de pătrunjel, de hrean, varza, citricele, mărar, tarhon, ardei, măcriș, fragi etc.;
🔸 magneziu: curmale, soia, ciuperci, semințele de floarea soarelui, germenii de grâu;
🔸 usturoiul, prin cantitatea mare de sulf pe care o posedă, reduce sensibilitatea la alergii;
🔸 carențele de vitamina F sporesc riscul alergic. Vitamina F se găsește în toate semințele plantelor oleaginoase și-n plantele care sunt surse de vitamina E;
🔸 mușețelul are și el proprietăți anti-histaminice;

dr Calin Marginean:

🔹medic specialist medicina muncii
🔹medic specialist medicină generală
🔹competență medicină de intreprindere
🔹atestat nutriție

#dr_Marginean #histamina #alergiile

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Beneficiile uimitoare ale consumului de Salata Verde asupra sanatatii

Excesul ponderal, curele de slabire - Dr Calin Marginean (supragreutate,...