Cancerul - Dr Calin Marginean (dezvoltari tumorale, tumori lente, gangli...



Una din opt femei din România riscă să facă cancer pe parcursul vieții sale. Mamografia este o metodă traumatizantă, iradiantă, iar fidelitatea este proastă. Puteți face ecografie de părți moi sau de sâni. La femei, cel mai frecvent este cancerul de sân, urmat de cancerul de col uterin și cel de uter. La bărbați cea mai mare frecvență o are cancerul de plămâni, urmat de cancerul de stomac și de prostată. Cancerul pulmonar cu celule mici, cancerul pancreatic și melanomul malign (un cancer de piele) sunt cancerele care merg cu cea mai mare viteză și fac zob absolut tot.

➖➖➖➖➖➖➖➖➖

CĂRȚI DE ALIMENTAȚIE SĂNĂTOASĂ RECOMANDATE (ÎN LIBRĂRIE SPIRITUALĂ):

📗 Alimente care îți pot schimba viața în bine (Medium Medical)
📗 Bucătăria bazată pe crudități și alimente vii
📗 Bucură-te de o stare de sănătate perfectă cultivând iubirea de sine
📗 Cartea completă a sucurilor - Michael T. Murray
📗 Cartea semințelor germinate: Cum să cultivăm și să folosim semințele germinate pentru a avea o sănătate și o vitalitate la nivel maxim
📗 Cum să nu mori - Descoperă alimentele dovedite științific că previn și inversează boala
📗 Cura de detoxificare de zece zile cu sucuri verzi
📗 Dieta Engine 2 - „Salvează-ți viața în 28 de zile”
📗 Dieta prin post - dr. Michael Mosley
📗 Furculițe în loc de cuțite
📗 Hrana vie - o speranță pentru fiecare
📗 Iluzia bolii - Învingerea cauzelor bolilor cronice pentru a trăi o viață mai sănătoasă, mai lungă și mai fericită
📗 INTEGRAL: Regândind știința nutriției
📗 Protocolul Wahls
📗 Studiul China - dr. T. Colin Campbell și Thomas M. Campbell II
📗 Superalimente - Alimentația și medicina viitorului
➖➖➖➖➖➖➖➖➖

Se estimează că până în anul 2025 cancerul va reprezenta prima cauză de deces pe plan mondial. Momentan, este a doua cauză de deces, dar în România, de peste 10 ani, este prima. La fiecare 3 secunde, pe planetă moare o persoană din cauza cancerului. La fiecare 5 secunde, pe planetă moare o persoană din cauza fumatului. Una din 5 peroane riscă să facă cancer pe parcursul vieții. Orice boală a stilului de viață (diabet zaharat, cancer) se poate vindeca pe cale naturală. Sucul de morcovi are o forță anticancer excepțională, dar nici pe departe cea mai puternică. Sucul de varză roșie este de 100 de ori mai puternic.

Ce înseamnă cancerul


În corpurile noastre, în fiecare zi, se formează (nu vă speriați) între 1.000 și 10.000 de celule canceroase. Dacă mai mult de 4 luni sistemul de apărare al corpului nostru este drastic slăbit, celulele canceroase încep să se înmulțească acolo unde s-au format. Orice substanță care atinge nucleul celular și determină ca diviziunea celulară să se facă alterat poate oricând să mă trimită în cancer. Un milimetru de tumoră înseamnă câteva milioane de celule canceroase. Cancerul poate fi depistat prin ecografie (mai puțin prin radiografie) abia când tumora are 1,5-2 mm. Celula canceroasă nu este ca toate celulele corpului. Orice organ al corpului este de un altruism teribil. Nu și cancerul. Cancerul este interesat de propria-i dezvoltare. Își atrage vase și nervi ca să se dezvolte doar el pe seama corpului, neinteresându-l faptul că s-ar putea să secătuiască organismul de minerale, vitamine, proteine, glucide, lipide și să determine chiar moartea organismului-gazdă.
Dacă într-un țesut sau organ decelăm anumite celule canceroase prin metode specifice, dar nu putem localiza tumora, ne găsim în stadiul 0 de cancer. Dacă tumora este până în 2-3 cm, fără a prinde ganglionii din jur, ne găsim în stadiul 1 de cancer. Dacă tumora a prins și ganglionii din jur, suntem în stadiul 2. Dacă prinde ganglioni la distanță suntem în stadiul 3, iar dacă are determinări secundare în creier, oase, rinichi, ficat și alte zone, suntem în stadiul 4 de cancer. Coenzima Q10 se dă în prevenție și nu în terapia anticancer, întrucât intensifică metabolismul.

Simptomele generate de cancer


Cancerul poate evolua până în stadiul 4 fără niciun simptom. Se pot face ca analize markeri tumorali. Analiza CEA: dacă are valoare sub 2, nu există cancer. Fumătorii pot avea până în 10 această valoare. Există tumori latente. În abdomen se formează anumite dezvoltări tumorale după vârsta de 20 de ani (mai ales la persoanele obeze) Dacă consumăm alimente cu factor de creștere (produsele lactate, rădăcină de ginseng, fulgi sau germeni de cereale, lăptișor de matcă), acești factori pot determina trezirea tumorilor latente. La o persoană vegetariană TOTAL nu mai există tumori latente în corp după 3 ani de vegetarianism total. O persoană vegetariană total poate să consume lăptișor de matcă, germeni de cereale și rădăcină de ginseng în siguranță.

Ce manifestări ne pot duce cu gândul la cancer?

  • - Scăderea necontrolat în greutate, fără ca persoana să fi intrat într-o cură de slăbire.
  • - Pielea începe să se pigmenteze cam ciudat.
  • - Tuse care nu mai încetează
  • - Orice fel de sângerare în afară ciclului menstrual, a unei lovituri sau răni
  • - Stare subfebrilă sau febră
  • - Frisoane, pneumonie, repetate
  • - Tulburări de urinat, de defecație, de tranzit intestinal
  • - Diverse manifestări renale


dr. Călin Mărginean:
🔹medic specialist medicina muncii
🔹medic specialist medicină generală
🔹competență medicină de intreprindere
atestat nutriție

#dr_Marginean #Excesul_ponderal #curele_de_slabire

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Beneficiile uimitoare ale consumului de Salata Verde asupra sanatatii

Cum sa-ti scazi nivelul de colesterol in mod natural - viata sanatoasa

Sapte beneficii extraordinare ale apei de scortisoara - viata sanatoasa