Inversarea diabetului prin dieta cu alimente integrale (sfaturi utile)



Oamenii care adoptă o dietă vegetariană au o glicemie mai bună și un risc mai redus de boală cardiovasculară prin comparație cu cei care au o dietă bazată pe produse de origine animală.

Astăzi vom afla despre cauzele diabetului și prevenirea sau ameliorarea lui prin  dieta cu alimente integrale de origine vegetală
🔸 Incidența diabetului
🔸 Grăsimile saturate și diabetul
🔸 Prevenirea diabetului printr-un consum alimentar sporit
🔸 Slăbitul cu ajutorul unei diete vegetariene
🔸 Inversarea diabetului prin alimentație
🔸 Vindecarea neuropatiei diabetice
🔸 Raportul talie - înălțime versus indicele masei corporale

Cărți cu discount recomandate din www.librariespirituala.ro:
🔹 Cum să nu mori (descoperă alimentele dovedite științific că previn și inversează boala): http://bit.ly/2MrNlqi
🔹 Furculițe în loc de cuțite: http://bit.ly/2HfvjDD
🔹 Dieta Engine 2 - „Salvează-ți viața în 28 de zile”: http://bit.ly/30hEIC1

Glicemia poate fi normalizată în doar o săptămână prin consumul zilnic a numai 600 de calorii, care silește grăsimea să iasă din mușchi, din ficat și din pancreas, permițând acestor organe să funcționeze din nou în mod normal.

Această inversare a diabetului poate fi realizată fie printr-o restricție voluntară a conținutului caloric ingerat, fie involuntar, prin extirparea chirurgicală a unei mari părți din stomac, care conduce la o restricție alimentară obligatorie. Operația poate părea mai comodă decât autoînfometarea, dar ea presupune întotdeauna riscuri de sănătate majore, atât în timpul ei cât și ulterior. Printre acestea se numără hemoragia, scurgerile de fluide, infecțiile, eroziunile și deficitele nutriționale severe.

Așadar, chirurgie sau înfometare? Cu siguranță trebuie să existe o cale mai bună decât ambele metode, și chiar există: în loc să îți reduci dramatic cantitatea alimentelor consumate, tu îți poți inversa diabetul prin modificarea calității alimentelor pe care le consumi.

Până la 50% dintre diabetici sfârșesc prin a face o neuropatie, deteriorându-și sistemul nervos. Neuropatia poate fi extrem de dureroasă, durerile cauzate de ea fiind adeseori rezistente la tratamentele convenționale. Niciun tratament medical nu este considerat eficient în cazul acestei boli. Singurele remedii pe care le au la dispoziție medicii sunt steroizii, opiatele și antidepresivele, cu ajutorul cărora încearcă să reducă cât de cât suferința pacienților lor. Spre surpriza multora, la un moment dat a fost publicat un studiu absolut remarcabil, intitulat „Regresul neuropatiei diabetice printr-o dietă strict vegetariană (vegană)”. Cercetătorii care au organizat studiul au pus 21 de diabetici care au suferit de o neuropatie dureroasă de până la zece ani să adopte o dietă strict vegetariană, bazată exclusiv pe alimente integrale de origine vegetală. După ani și ani de suferință, 17 dintre ei au declarat că au scăpat complet de dureri, și asta la doar câteva zile! La rândul ei, senzația de amorțeală s-a îmbunătățit considerabil. Cât despre celelalte efecte secundare, acestea au fost cât se poate de benefice: diabeticii au slăbit în medie 4,5 kg, glicemia lor a scăzut dramatic, nevoia de insulină s-a redus la jumătate, iar cinci dintre ei nu numai că s-au vindecat complet de neuropatie, dar se pare că s-au vindecat chiar de diabet! După ce au fost diabetici timp de 20 de ani, ei au renunțat complet la medicamentele pentru glicemie în mai puțin de o lună.

Așadar, se știe de multă vreme că dietele bazate pe alimente integrale de origine vegetală pot inversa diabetul și hipertensiunea, dar inversarea durerilor provocate de deteriorarea nervilor a fost ceva nou pentru cercetători.

Cum a putut fi inversată atât de subit durerea generată de deteriorarea nervilor? După toate aparențele, această îmbunătățire nu s-a datorat controlului mai bun al glicemiei. Diabetul a putut fi ținut sub control în zece zile, dar durerea a dispărut încă din primele patru.

Nervii conțin numeroase vase minuscule de sânge care se pot înfunda, privându-i de oxigenul de care au nevoie. Într-adevăr, biopsiile nervilor din picioarele diabeticilor care sufereau de o neuropatie progresivă au arătat prezența bolii arteriale în interiorul nervului sural din picior. La doar câteva zile de la trecerea la o alimentație sănătoasă, circulația sângelui se poate îmbunătăți suficient pentru ca neuropatia să dispară. După doi ani (în medie) de alimentație bazată pe alimente integrale de origine vegetală, alcătuită în principal din orez și din fructe, chiar și pierderea vederii cauzată de diabet poate fi inversată la 30% dintre pacienți.

#nutritie_dieta #alimente_integrale #inversarea_diabetului

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Beneficiile uimitoare ale consumului de Salata Verde asupra sanatatii

Cum sa-ti scazi nivelul de colesterol in mod natural - viata sanatoasa

Sapte beneficii extraordinare ale apei de scortisoara - viata sanatoasa