Boala alzheimer - dieta bazata pe alimente integrale (tratament cu sofran)



În acest video vom afla mai multe despre boala Alzheimer:

🔸 care sunt simptomele generale;
🔸 rolul dietei bazată pe alimente integrale de origine vegetală;
🔸 tratarea bolii Alzheimer cu șofran;
🔸 raportul dintre grăsimile saturate și cele nesaturate în prevenție;
🔸 beneficiile dietei bazate pe alimente integrale de origine vegetală;
🔸 schimbările care se pot face pentru încetinirea evoluției bolii;
🔸 rolul important al sucurilor de legume și fructe.

 Cărți cu discount recomandate din www.librariespirituala.ro:

🔹 Cum să nu mori (descoperă alimentele dovedite științific că previn și inversează boala): http://bit.ly/2MrNlqi
🔹 Furculițe în loc de cuțite: http://bit.ly/2HfvjDD
🔹 Dieta Engine 2 - „Salvează-ți viața în 28 de zile”: http://bit.ly/30hEIC1

Nu este niciodată prea târziu pentru a începe să mănânci sănătos. Deciziile dietetice pe care le iei la ora actuală îți pot influența direct starea de sănătate de peste ani, inclusiv cea a creierului tău. Majoritatea bolnavilor de Alzheimer nu sunt diagnosticați decât după vârsta de 70 de ani, dar la ora actuală se știe că creierul lor începe să se deterioreze cu mult timp înainte.

Dietele bazate pe alimente integrale de origine vegetală sunt recomandate în liniile directoare pentru prevenirea bolii Alzheimer deoarece accentuează efectele altor alimente benefice și le reduc pe cele ale alimentelor nocive. Spre exemplu, dieta mediteraneană care este bogată în legume, leguminoase boabe, fructe și nuci, și săracă în produse din came și lactate, a fost asociată cu un declin cognitiv mai lent și cu un risc inferior de Alzheimer. Atunci când cercetătorii au încercat să trieze componentele ei cele mai protectoare, ingredientele critice s-au dovedit a fi cele de origine vegetală și raportul mai mic între grăsimile saturate și cele nesaturate. Această concluzie corespunde celei trase de Studiul Harvard referitor la Sănătatea Femeilor, care a descoperit că consumul superior de grăsimi saturate (derivate îndeosebi din produsele lactate, carne și alimentele procesate) este asociat cu o traiectorie mai accelerată către declinul cognitiv și către pierderea memoriei. Femeile care au consumat cele mai multe grăsimi saturate au avut un risc cu 60-70% mai mare de a se deteriora cognitiv în timp.

Pe de altă parte, cele care au consumat cele mai puține grăsimi saturate au avut în medie o stare de sănătate funcțională a creierului care corespundea unor femei cu șase ani mai tinere decât ele. Beneficiile unei diete bazate pe alimente integrale de origine vegetală s-ar putea datora chiar componentelor plantelor. Plantele integrale conțin mii de compuși cu proprietăți antioxidante, dintre care mulți pot traversa bariera vaselor de sânge care protejează creierul, generând efecte neuro-protectoare. Cu alte cuvinte, ele pot proteja creierul de efectele radicalilor liberi (vezi pagina 59), respectiv de „rugina” cerebrală. Creierul ocupă doar 2% din greutatea corporală, dar poate consuma până la 50% din oxigenul respirat, generând o veritabilă furtună electrică de radicali liberi. Pigmenții cu valoare antioxidantă mare din fructele de pădure și din verdețuri fac ca aceste alimente să joace un rol decisiv în menținerea și recuperarea stării de sănătate a creierului.

Deși există rapoarte singulare referitoare la beneficiile turmericului în cazurile de Alzheimer, cele mai multe date pe care le avem din studiile științifice se referă la un alt condiment, și anume șofranul. Derivat din floarea numită Crocus sativus, șofranul ajută - potrivit unui studiu în dublu orb - la diminuarea simptomelor bolii Alzheimer. În cadrul acestui studiu care a durat 16 săptămâni, pacienții bolnavi de Alzheimer cu o demență ușoară spre moderată care au luat capsule cu șofran, au manifestat în medie o funcție cognitivă semnificativ mai bună, prin comparație cu un grup de pacienți care au luat un placebo. Ce s-ar întâmpla dacă am compara șofranul cu unul dintre cele mai cunoscute medicamente pentru Alzheimer de pe piață? Un studiu în dublu orb (ceea ce înseamnă că nici cercetătorii, nici subiecții nu au aflat care este medicamentul și care este condimentul decât la sfârșitul studiului) care a durat 22 de săptămâni a arătat că șofranul este la fel de eficient pentru tratarea simptomelor bolii Alzheimer ca medicamentul.

Din păcate, acest lucru nu ne spune prea multe, dar cel puțin condimentul îl poate feri pe bolnav de efectele secundare ale medicamentului, cum ar fi greața voma și diareea.

#boala_alzheimer #nutritie_dieta #alimente_integrale

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Beneficiile uimitoare ale consumului de Salata Verde asupra sanatatii

Cum sa-ti scazi nivelul de colesterol in mod natural - viata sanatoasa

Sapte beneficii extraordinare ale apei de scortisoara - viata sanatoasa