Principalii factori care influenteaza apararea corpului - Dr Calin Margi...



Un sistem imunitar scazut inseamna un organism extrem de vulnerabil, iar de la afectiuni minore pana la probleme grave de sanatate nu este decat un mic pas.

Starea de sanatate este o conditie de prima importanta pentru organismul uman, deoarece ea ofera starea de bine si protectia impotriva unor agenti virali sau bacterieni.

📖 Cărți recomandate alimentatie sanatoasa:

📔 Alimente care îţi pot schimba viaţa în bine (Medium Medical): http://bit.ly/2Z2AJb5
📓 Bucătăria bazată pe crudități și alimente vii: http://bit.ly/2GSXpo1
📗 Bucură-te de o stare de sănătate perfectă cultivând iubirea de sine: http://bit.ly/sntibr
📔 Cartea completă a sucurilor - Michael T. Murray: http://bit.ly/2KiFuZP
📕 Cartea semințelor germinate: Cum să cultivăm și să folosim semințele germinate pentru a avea o sănătate și o vitalitate la nivel maxim: http://bit.ly/csgrmt
📙 Cum să nu mori - Descoperă alimentele dovedite științific că previn și inversează boala: http://bit.ly/csnm-d
📘 Cura de detoxificare de zece zile cu sucuri: verzi: http://bit.ly/2M2FteA
📔 Dieta Engine 2 - „Salvează-ți viața în 28 de zile”: http://bit.ly/de2sv
📕 Dieta prin post - dr. Michael Mosley: http://bit.ly/31tkWUl
📓 Furculițe în loc de cuțite: http://bit.ly/fnlodc
📙 Hrana vie - o speranță pentru fiecare: http://bit.ly/2OTs2zR
📘 Iluzia bolii - Învingerea cauzelor bolilor cronice pentru a trăi o viață mai sănătoasă, mai lungă și mai fericită: http://bit.ly/ilzbcb
📗 INTEGRAL: Regândind știința nutriției: http://bit.ly/intgrlsn
📘 Protocolul Wahls:  http://bit.ly/2Z5aEfk
📓 Studiul China - dr. T. Colin Campbell și Thomas M. Campbell II: http://bit.ly/stdchina
📗 Superalimente - Alimentația și medicina viitorului: http://bit.ly/sasmvii

Dupa cum se cunoaste, imunitatea variaza de-a lungul vietii. Ea este influentata de numerosi factori precum stresul, efortul fizic si intelectual sustinut, calitatea alimentelor si deficienta nutritionala prin diete dezechilibrate (cu carente de proteine, vitamine, microelemente, flavonoizi ori prin aport exagerat de lipide si glucide), anumite medicamente, sedentarismul, lipsa de odihna sau alternarea anotimpurilor etc.

Indiferent de toti acesti factori care pot slabi imunitatea, exista o serie de stimuli externi care pot activa capacitatea de aparare naturala a organismului. O alimentatie corecta si evitarea abuzului de grasimi animale, hidratarea si miscarea in aer liber, somnul odihnitor, relaxarea si gandirea pozitiva, alaturi de folosirea unor suplimente alimentare specifice, impreuna, pot contribui la intarirea sistemului imunitar.

ATENTIE MARE la vitamina C !!!

1. Vitamina C pe care a facut-o Tata-Dumnezeu si pe care a pus-o intr-o sumedenie de plante si fructe, este sub forma de poliascorbat, deci polimer, invelita in baze tampon, ALATURI DE substante potentatoare de efect, bioflavonoide, care-i "salta" efectul de 100-500 de ori. Se absoarbe sub forma de polimer, corpul o stocheaza in ficat si-si "feliaza" din lantul polimeric exact cat ii trebuie, FARA a acidifia mediul intern + avand o durata lunga de actiune 1-3 zile. Mancand 20 kiwi/zi, moliut si dulce, deci NU acru, aveti cam 10 gr. de vitamina C, fara vreun risc de acidificare a mediului intern + potentate de 400 de ori ca efect de catre colorantul verde din kiwi !

2. Vitamina C pe care am extras-o noi, "desteptii" de doctori si de farmacisti si am facut din ea pastile si fiole este sub forma de acid ascorbic, deci monomer, NU este invelita in baze tampon, NU are substante potentatoare de efect, bioflavonoide, iar efectul sau NU este potentat. Se absoarbe sub forma de monomer, corpul o stocheaza in cantitate redusa in ficat acidifica mediul intern avand o durata scurta de actiune de 8-24 de ore. Luati dvs. numai  200 mg de vitamina C pastile sau fiole, ca o sa va acidificati rau mediul intern, o sa pierdeti Calciu pentru tamponare si o sa riscati sa faceti pietre la rinichi, calculoza cistinica.

Administrarea intempestiva de vitamina C sub forma de fiole soldatilor rusi care aparau Stalingradul NU a ameliorat deloc simptomele de scorbut de care sufereau acestia, caci factorul care rezolva scorbutul NU este acidul ascorbic simplu, ci "cuplajul" acid ascorbic cu bioflavonoid !

Va recomandam sa vizionati cu atentie si receptivitate Principalii factori care influenteaza apararea corpului Dr Calin Marginean

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Beneficiile uimitoare ale consumului de Salata Verde asupra sanatatii

Cum sa-ti scazi nivelul de colesterol in mod natural - viata sanatoasa

Sapte beneficii extraordinare ale apei de scortisoara - viata sanatoasa