Carnivore, ierbivore, om - Dr Calin Marginean | (vegani, vegetarieni?)




Alcătuirea internă și externă a omului, comparată cu cea a animalelor, indică faptul că fructele și legumele suculente constituie hrana lui naturală.

Cu toate că unii istorici și antropologi susțin că omul este omnivor, alcătuirea noastră anatomică – gura, dinții, sistemul digestiv – indică mai degrabă că suntem făcuți pentru o alimentație fără carne. Și o bună parte a omenirii încă trăiește în acest fel. Iar în țările cele mai industrializate, pasiunea pentru carne are mai puțin de 100 de ani. Carl von Linné, botanist, zoolog și medic din secolul al XVIII-lea, spunea: „Alcătuirea internă și externă a omului, comparată cu cea a animalelor, indică faptul că fructele și legumele suculente constituie hrana lui naturală”. Cu alte cuvinte, nu suntem programați de natură să ingerăm și să digerăm carnea. Iată câteva dovezi clare:

Carnivore – au gheare
Erbivore – nu au gheare
Oameni – nu au gheare

Carnivore – nu au pori în piele și transpiră prin limbă
Erbivore – transpiră prin porii pielii
Oameni – transpiră prin porii pielii

Carnivore – au dinții din față ascuțiți și nu au molari plați, pentru mestecat
Erbivore – nu au dinții din față ascuțiți, iar molarii sunt plați și folosesc la mărunțirea hranei
Oameni – nu au dinții frontali ascuțiți, iar molarii sunt plați, folosind la mărunțirea hranei
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
CĂRȚI DE ALIMENTAȚIE SĂNĂTOASĂ RECOMANDATE (ÎN LIBRĂRIE SPIRITUALĂ):
📗 Alimente care îţi pot schimba viaţa în bine (Medium Medical): http://bit.ly/2Z2AJb5
📗 Bucătăria bazată pe crudități și alimente vii: http://bit.ly/2GSXpo1
📗 Bucură-te de o stare de sănătate perfectă cultivând iubirea de sine: http://bit.ly/sntibr
📗 Cartea completă a sucurilor - Michael T. Murray: http://bit.ly/2KiFuZP
📗 Cartea semințelor germinate: Cum să cultivăm și să folosim semințele germinate pentru a avea o sănătate și o vitalitate la nivel maxim: http://bit.ly/csgrmt
📗 Cum să nu mori - Descoperă alimentele dovedite științific că previn și inversează boala: http://bit.ly/csnm-d
📗 Cura de detoxificare de zece zile cu sucuri: verzi: http://bit.ly/2M2FteA
📗 Dieta Engine 2 - „Salvează-ți viața în 28 de zile”: http://bit.ly/de2sv
📗 Dieta prin post - dr. Michael Mosley: http://bit.ly/31tkWUl
📗 Furculițe în loc de cuțite: http://bit.ly/fnlodc
📗 Hrana vie - o speranță pentru fiecare: http://bit.ly/2OTs2zR
📗 Iluzia bolii - Învingerea cauzelor bolilor cronice pentru a trăi o viață mai sănătoasă, mai lungă și mai fericită: http://bit.ly/ilzbcb
📗 INTEGRAL: Regândind știința nutriției: http://bit.ly/intgrlsn
📗 Protocolul Wahls:  http://bit.ly/2Z5aEfk
📗 Studiul China - dr. T. Colin Campbell și Thomas M. Campbell II: http://bit.ly/stdchina
📗 Superalimente - Alimentația și medicina viitorului: http://bit.ly/sasmvii
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
Carnivore – au tractul intestinal de 3 ori mai lung decât lungimea corpului, astfel încât carnea, care intră rapid în descompunere, să nu stagneze mult timp în intestine
Erbivore – au tractul intestinal de 10-12 ori mai mare decât lungimea corpului
Oameni – au tractul intestinal de 10-12 ori mai mare decât lungimea corpului

Carnivore – secretă un acid clorhidric puternic în stomac, necesar digerării cărnii
Erbivore – secretă un acid stomacal de 20 de ori mai slab decât al carnivorelor
Oameni – secretă un acid stomacal de 20 ori mai slab decât al carnivorelor

Carnivore – nu au nevoie de glande salivare, pentru pre-digerarea cerealelor și a fructelor
Erbivore – au glande salivare bine dezvoltate, necesare pre-digerării cerealelor și fructelor
Oameni – au glande salivare bine dezvoltate, necesare pre-digerării cerealelor și fructelor

Carnivore – au saliva acidă, fără ptialină, enzima necesară pre-digerării cerealelor
Erbivore – au saliva alcalină, cu ptialină, pentru pre-digerarea cerealelor
Oameni – au saliva alcalină, cu ptialină, pentru pre-digerarea cerealelor

Din această scurtă analiză comparativă reiese clar că, dacă oamenii ar fi fost creați de natură să mănânce carne, n-ar fi avut aceste asemănări anatomice izbitoare cu animalele erbivore.

Vă puteți întreba: „Dar dacă n-am fost creați să mâncăm carne, de ce o facem?” Pentru că am fost condiționați de mici să mâncăm carne. Carnivorii au o vorbă: „În natură, animale omoară alte animale pentru a se hrăni. Prin urmare, acest obicei face parte din legile naturii”. Ei bine, nu-i chiar așa. În primul rând, noi nu trăim în sălbăticie. În al doilea rând, noi nu am fost meniți să ucidem animale și să le mâncăm. Am fi cu toții mai sănătoși dacă n-am face asta. Dacă nu știați, aflați că, în decurs de 4 ore de la ingerare, carnea intră în putrefacție, iar resturile ei se lipesc de pereții intestinali, unde rămân timp de 72 de ore, și chiar mai mult (luni sau ani), dacă persoana suferă de constipație.

Sursa: http://www.celestialhealing.net/physicalveg3.htm

dr Calin Marginean:
🔹medic specialist medicina muncii
🔹medic specialist medicină generală
🔹competență medicină de intreprindere
atestat nutriție

#dr_Marginean #carnivore #ierbivore

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Beneficiile uimitoare ale consumului de Salata Verde asupra sanatatii

Cum sa-ti scazi nivelul de colesterol in mod natural - viata sanatoasa

Sapte beneficii extraordinare ale apei de scortisoara - viata sanatoasa