Carob (pudra de roscove) versus cacao - Dr Calin Marginean [superalimente]



Pudra de roșcove reprezintă o SURSĂ IMPORTANTĂ de calciu, este hipo-alergizantă, nu are efect excitant și nici iritant. Scade nivelul colesterolului sangvin și prezintă și efect de fito-estrogen.

Carob (pudra de roșcove) versus Cacao

1.
CAROB: Poate fi obținută o pulbere cu un grad maxim de puritate, rezultată din măcinarea tecilor;
CACAO: NU poate fi purificată 100%. Astfel că ea mai conține în anumite limite peri, elitre și fecale de animale;

2.
CAROB: Proteină completă (4-8%), Glucide (43-52%), Lipide (0,65%), Fibre (39%), 222 kcal%, Na 35 mg%, K 827 mg%, Fe 3-13 mg%, Mg 54 mg%
CACAO: Proteine (20-23%), Glucide (11,5%), Lipide (22-26%), cu predominanța acidului palmitic (saturat), Fibre (8-10%), 355 kcal%, Mg (100-520 mg%), Poate conține Pb, Ni și Sn (câteva mg%);

3.
CAROB: Induce BAZICITATE în organism, fiind un aliment alcalin, care NU stimuleză aciditatea gastrică;
CACAO: În stare pură induce ACIDITATE în corp + stimulează aciditatea gastrică acidă, atât prin bazele xantice conținute (dar mai ales prin cafeină), cât și prin Histamina conținută și/sau indusă. Conține și acizi organici în stare liberă;

4.
CAROB: Are un nivel antioxidant ENORM (91.500 unități ORAC / 100 g produs), cu mai mult de 10-15% peste cel al pudrei de cacao și care nu-i scade prin prelucrare;
CACAO: Are un nivel antioxidant ceva mai redus, dar totuși foarte înalt (80.933 unități ORAC / 100 g produs), nivel care-i scade în urma prelucrării prin prăjire și fermentare;

CĂRȚI DE ALIMENTAȚIE SĂNĂTOASĂ RECOMANDATE:

📗 Alimente care îţi pot schimba viaţa în bine (Medium Medical): http://bit.ly/2Z2AJb5
📗 Bucătăria bazată pe crudități și alimente vii: http://bit.ly/2GSXpo1
📗 Bucură-te de o stare de sănătate perfectă cultivând iubirea de sine: http://bit.ly/sntibr
📗 Cartea completă a sucurilor - Michael T. Murray: http://bit.ly/2KiFuZP
📗 Cartea semințelor germinate: Cum să cultivăm și să folosim semințele germinate pentru a avea o sănătate și o vitalitate la nivel maxim: http://bit.ly/csgrmt
📗 Cum să nu mori - Descoperă alimentele dovedite științific că previn și inversează boala: http://bit.ly/csnm-d
📗 Cura de detoxificare de zece zile cu sucuri: verzi: http://bit.ly/2M2FteA
📗 Dieta Engine 2 - „Salvează-ți viața în 28 de zile”: http://bit.ly/de2sv
📗 Dieta prin post - dr. Michael Mosley: http://bit.ly/31tkWUl
📗 Furculițe în loc de cuțite: http://bit.ly/fnlodc
📗 Hrana vie - o speranță pentru fiecare: http://bit.ly/2OTs2zR
📗 Iluzia bolii - Învingerea cauzelor bolilor cronice pentru a trăi o viață mai sănătoasă, mai lungă și mai fericită: http://bit.ly/ilzbcb
📗 INTEGRAL: Regândind știința nutriției: http://bit.ly/intgrlsn
📗 Protocolul Wahls:  http://bit.ly/2Z5aEfk
📗 Studiul China - dr. T. Colin Campbell și Thomas M. Campbell II: http://bit.ly/stdchina
📗 Superalimente - Alimentația și medicina viitorului: http://bit.ly/sasmvii

5.
CAROB: NU trebuie să-i adaugăm îndulcitori pentru a-i da un gust bun. Dispune de zaharuri proprii, similare celor din fructe, având un gust discret dulceag și plăcut. NU conține gluten și nici lactoză!;
CACAO: Trebuie adăugat zahăr +/- îndulcitori +/- derivate lactate (zer), deoarece are un gust nativ amar intens;

6.
CAROB: Index glicemic: 15 (foarte mic);
CACAO: 20 (mic);

7.
CAROB: NU conține purine;
CACAO: Conține purine;

8.
CAROB: Nu conține acid oxalic, ci doar cantități mici de AG omega 3 și omega 9, cu importante efecte sanogenetice;
CACAO: Conține acid oxalic, dar și malic, tartric, acetic, caprilic, caprinic și valerianic, motiv pentru care i se introduc cantități importante de K2CO3 (2-3%) ca și corector de aciditate;

9.
CAROB: Reprezintă o SURSĂ IMPORTANTĂ de Calciu din mai multe motive: are mult Calciu (348 mg%) și puțin Fosfor (79 mg%), mult peste raportul minim necesar pentru absorbția metalului (Ca / P mai mare decât 1,7); NU conține baze xantice; este un aliment BAZIC;
CACAO: Este un ELIMINATOR MAJOR de Calciu din mai multe motive: are puțin Calciu (51 mg%) și enorm de mult Fosfor (685 mg%), mult sub raportul minim necesar pentru absorbția metalului (Ca / P mai mare decât 1,7); conține teobromină, cafeină și teofilină, 3 baze xantice, fiecare dintre ele fiind substanțe puternic eliminatoare de Calciu (în special primele două); este un aliment ACID;

10.
CAROB: Este hipo-alergizant, putând fi consumat în siguranță de către persoanele care au astm bronșic, boli alergice sau auto-imune, dar și cancer.
CACAO: HIPER-alergizantă, fiind unul dintre inductorii redutabili de Histamină. Persoanele alergice ar fi bine să se abțină de la consumul de cacao și derivate;

dr Calin Marginean:
🔹medic specialist medicina muncii
🔹medic specialist medicină generală
🔹competență medicină de intreprindere
atestat nutriție

#dr_Marginean #superalimente #pudra_de_roscove

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Beneficiile uimitoare ale consumului de Salata Verde asupra sanatatii

Cum sa-ti scazi nivelul de colesterol in mod natural - viata sanatoasa

Sapte beneficii extraordinare ale apei de scortisoara - viata sanatoasa