Soia, o plantă minune? Dr Calin Marginean (soia beneficii, proteina din...



Proteina din soia este o proteină completă, având toţi antioxidanții şi într-o proporție optimă pentru absorbție). Este foarte digerabilă, nu are efect diuretic (ca proteina animală) pentru Ca, Cu, Zn, Mn, Mg, ci favorizează chiar absorbția acestora, nu suprasolicită rinichiul (din contră!), este anti-alergizantă (din ea făcându-se preparate de lapte pentru sugari). Amplifică eliminarea colesterolului sanguin pe cale biliară şi scade absorbția intestinală a colesterolului şi a acizilor biliari. Tot proteina din soia determină scăderea colesterolului sanguin şi a LDL-C (principalul responsabil de ateroscleroză), în vreme ce proteina din lactate (cazeina) le crește pe amândouă.

➖➖➖➖➖➖➖➖➖

CĂRȚI DE ALIMENTAȚIE SĂNĂTOASĂ RECOMANDATE (ÎN LIBRĂRIE SPIRITUALĂ):

📗 Alimente care îți pot schimba viața în bine (Medium Medical)
📗 Bucătăria bazată pe crudități și alimente vii
📗 Bucură-te de o stare de sănătate perfectă cultivând iubirea de sine
📗 Cartea completă a sucurilor - Michael T. Murray
📗 Cartea semințelor germinate: Cum să cultivăm și să folosim semințele germinate pentru a avea o sănătate și o vitalitate la nivel maxim
📗 Cum să nu mori - Descoperă alimentele dovedite științific că previn și inversează boala
📗 Cura de detoxificare de zece zile cu sucuri verzi
📗 Dieta Engine 2 - „Salvează-ți viața în 28 de zile”
📗 Dieta prin post - dr. Michael Mosley
📗 Furculițe în loc de cuțite
📗 Hrana vie - o speranță pentru fiecare
📗 Iluzia bolii - Învingerea cauzelor bolilor cronice pentru a trăi o viață mai sănătoasă, mai lungă și mai fericită
📗 INTEGRAL: Regândind știința nutriției
📗 Protocolul Wahls
📗 Studiul China - dr. T. Colin Campbell și Thomas M. Campbell II
📗 Superalimente - Alimentația și medicina viitorului
➖➖➖➖➖➖➖➖➖

Tofu (brânza din soia) conține triptofan – 747 mg/100 g produs (spirulina are 1.300 mg%) – un antioxidant care este precursorul serotoninei (molecula de plăcere). Tofu este, așadar, un aliment-medicament ce tratează/previne depresia (alături de uleiul de in, cerealele integrale şi nuci).

Soia conține şi nişte substanțe de natură proteică (soia sapogenol A, B, C şi D) care au capacitatea de a produce daune tiroidei, globulelor roşii ale sângelui şi celulelor pancreatice, mai ales la copii. DAR să nu ne oprim la această afirmație, ci să mergem mai departe! Aceste substanțe se distrug imediat, dacă fierbem soia, chiar simplul dat într-un clocot. În acest fel, soia poate fi consumată în siguranță, fără riscuri.

Alte proprietăţi ale soiei
🔸 Nu conține colesterol.
🔸 Furnizează 377 kcal/100g produs.
🔸 Conține fibraţi.
🔸 În compoziția ei găsim aproape toate vitaminele şi mineralele necesare organismului (cu excepția vitaminei C). Soia germinată conține şi vitamina C.
🔸 Contrar unei opinii larg, dar fals înrădăcinate, soia conține şi vitamina B12, într-o concentrație mică, dar suficientă şi sigură pentru un vegan.
🔸 În cancer, GENISTEINA şi DAIDZAINA din soia distrug vasele care irigă tumora.
🔸 Are cel mai echilibrat raport Ca/Mg (260 mg/242 mg).
🔸 Fierul (7 mg%) din soia boabe crește prin germinare, sau dacă soia este ținută pur şi simplu în apă, la 45 mg% (după 48 de ore), după care scade rapid (se pare că este vorba de fenomenul fuziune/fisiune nucleară la rece – fenomen observat şi comunicat de o Facultate de chimie alimentară din Austria şi de Facultatea de chimie alimentară din Galaţi.
🔸 La fel, cantitatea de hormon fito-estrogen sporește cu fiecare oră de stat a soiei în apă, de la dublul cantității inițiale după 2 ore, la de 6 ori cantitatea inițială după 6 ore. Însă după această perioadă, cantitatea de hormon fito-estrogen intră în platou.
🔸 Conține acizi grași omega-6 şi omega-3 într-un raport optim (sub 3).
🔸 Alimentarea zilnică cu leguminoase ameliorează echilibrul glicemic și lipidic.
🔸 Uleiul de soia este o sursă foarte bogată de coenzimă Q10, dar nu-l recomand, pentru că este un ulei preponderent omega 6.

Recomandări practice:
🔸 Consumaţi zilnic soia (fiartă).
🔸 Căutați doar produsele ecologice din soia, fără E-uri şi nemodificată genetic.
🔸 Nu utilizaţi doar soia în alimentaţie; cuvântul de ordine trebuie să fie „varietate”.
🔸 Nu preparaţi lapte din soia nefiartă.
🔸 Evitaţi soia și produsele din soia modificată genetic.

dr. Călin Mărginean:
🔹medic specialist medicina muncii
🔹medic specialist medicină generală
🔹competență medicină de intreprindere
atestat nutriție

#dr_Calin_Marginean #soia_planta_minune #soia_beneficii

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Beneficiile uimitoare ale consumului de Salata Verde asupra sanatatii

Cum sa-ti scazi nivelul de colesterol in mod natural - viata sanatoasa

Sapte beneficii extraordinare ale apei de scortisoara - viata sanatoasa