NEW START - Dr Calin Marginean (nutritie si dietetica)



Principii de sănătate

NEW START = UN NOU INCEPUT
PRINCIPII DE BAZA PENTRU SANATATE

N🔅Nutrition = Nutritie, alimentatie
E🔅Exercise= Exercitiu fizic
W🔅Water = Apa , consum lichide

S🔅Sunlight = Lumina solara
T🔅Temperance = Cumpatare
A🔅Air = Aer curat
R🔅Rest = Odihna
T🔅Trust = Credinta in Dumnezeu

(Pentru cărți legate de alimentația sănătoasă, terapii naturiste, cauzele bolilor, vizitați http://www.librariespirituala.ro)

🔅 Nutritie, alimentatie
Se recomandă alimentele naturale provenite din plante cultivate pe soluri îngrășate cu îngrășăminte naturale, nechimizate, fără pesticide, precum și lactate, ouă provenind de la animale hrănite natural și nehormonizate.

Exclude de pe lista alimentelor recomandate produsele alimentare tratate cu aditivi alimentari sau înalt prelucrate, cum ar fi: margarina, zahărul, băuturile răcoritoare chimizate, mezelurile, laptele praf, uleiul rafinat, preparatele instant, cerealele expandate, dulciurile intens zaharate, aromatizate și colorate sintetic etc.

➖➖➖➖➖➖➖➖➖

CĂRȚI DE ALIMENTAȚIE SĂNĂTOASĂ RECOMANDATE (ÎN LIBRĂRIE SPIRITUALĂ):

📗 Alimente care îți pot schimba viața în bine (Medium Medical)
📗 Bucătăria bazată pe crudități și alimente vii
📗 Bucură-te de o stare de sănătate perfectă cultivând iubirea de sine
📗 Cartea completă a sucurilor - Michael T. Murray
📗 Cartea semințelor germinate: Cum să cultivăm și să folosim semințele germinate pentru a avea o sănătate și o vitalitate la nivel maxim
📗 Cum să nu mori - Descoperă alimentele dovedite științific că previn și inversează boala
📗 Cura de detoxificare de zece zile cu sucuri verzi
📗 Dieta Engine 2 - „Salvează-ți viața în 28 de zile”
📗 Dieta prin post - dr. Michael Mosley
📗 Furculițe în loc de cuțite
📗 Hrana vie - o speranță pentru fiecare
📗 Iluzia bolii - Învingerea cauzelor bolilor cronice pentru a trăi o viață mai sănătoasă, mai lungă și mai fericită
📗 INTEGRAL: Regândind știința nutriției
📗 Protocolul Wahls
📗 Studiul China - dr. T. Colin Campbell și Thomas M. Campbell II
📗 Superalimente - Alimentația și medicina viitorului
➖➖➖➖➖➖➖➖➖

🔅 Exercitiu fizic
Este la îndemâna oricui să-şi îmbunătăţească sănătatea mintală. Un exerciţiu la îndemâna oricui scade riscul de demenţă, luptă împotriva oboseli şi eliberează endorfine, scăzând sensibilitatea la stres şi durere.

Un studiu recent a arătat că întreţinerea şi îmbunătăţirea memoriei este la îndemâna oricui, nefiind nevoie decât de 30 de minute pe zi de mers pe jos, scrie bustle.com

🔅 Apa, consum lichide
Credem că apa îmbuteliată este cea mai sănătoasă alegere, care ne măreşte vitalitatea şi ne aduce în organism cea mai curată apă disponibilă în mod curent.

În realitate ea poate fi chiar dăunătoare sănătăţii. Potrivit unor studii, dacă apa stă mult timp în ambalajul PET, plasticul eliberează anumite cantităţi de substanţe chimice care trec în apă şi, apoi, în organismul uman. Cu cât petrece mai mult timp în PET, cu atât apa va avea un conţinut mai mare de substanţe nocive.

🔅 Lumina solara
Beneficiile expunerii la soare sunt mai putin popularizate decat pericolele actiunii razelor ultraviolete asupra sanatatii pielii.

In conditiile unei bune protectii a tesutului cutanat si a ochilor, prin aplicarea de lotiuni cu factor SPF de minimum 30 si purtarea ochelarilor si a palariei de soare, expunerea suficienta la soare are numeroase avantaje pentru sanatate in general.

🔅 Cumpatare
Cumpătarea este o caracteristică bună și frumoasă a oricui, care lucrează pentru dobândirea virtuților și este prima care pregătește sufletele spre lucrarea virtuților.

Cumpătarea este un ghid de îndreptare, alcătuit spre eliberarea de patimile care au robit trupul, spre liniștirea instinctelor și a impulsurilor păcătoase, spre curățirea minții și pacificarea inimii.

🔅 Aer curat
Respirăm din momentul în care ne naștem și până când murim. Este o nevoie constantă și vitală, nu doar pentru noi, ci pentru toate formele de viaţă de pe Pământ. Calitatea precară a aerului ne afectează pe toţi: este nocivă pentru sănătatea noastră și pentru sănătatea mediului, iar acest lucru duce la pierderi economice. Dar din ce este format aerul pe care îl respirăm și de unde provin diverșii poluanţi?

🔅 Odihna
Stresul de zi cu zi ne determina sa dormim din ce in ce mai putin, iar medicii avertizeaza ca lipsa somnului poate duce la depresie, obezitate sau chiar decesul prematur. La toate aceste pericole barbatii sunt mai expusi decat femeile. Un nou studiu ne arata insa ca, daca nu avem timp sa dormim, macar putem sa ne odihnim, dar nu in fata televizorului. Odihna in conditii optime este echivalentul unui somn profund. Secretul sta insa in modul de a te odihni corect. Matthew Edlund, doctor american, a scris si o carte despre acest subiect.

🔅 Credinta in Dumnezeu
"Cine se roagă lui Dumnezeu de dimineaţă, cu o cuvenită luare aminte, e mai fericit şi mai liniştit tot restul zilei aceleia. Mintea se ocupă toată ziua cu ceea ce o preocupă de dimineaţă, ca o piatră de moară, care macină în restul zilei grâu sau neghină."
"Când te scoli dimineaţa din somn, gândeşte-te că Dumnezeu îţi dă ziua pe care n-ai fi putut să ţi-o dai singur, şi pune deoparte prima oră sau măcar un sfert de oră din ziua ce ţi s-a dat şi adu-o drept jertfă lui Dumnezeu într-o rugăciune de mulţumire şi de cerere bună. Cu cât vei face mai cu osârdie acest lucru cu atât mai mult îţi vei sfinţi ziua, cu atât mai puternic te vei îngrădi în faţa ispitelor pe care le întâmpini în decursul zilei."

dr. Călin Mărginean:
🔹medic specialist medicina muncii
🔹medic specialist medicină generală
🔹competență medicină de intreprindere
🔹atestat nutriție

#dr_Marginean #new_start #nutritie_si_dietetica #viata_sanatoasa

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Beneficiile uimitoare ale consumului de Salata Verde asupra sanatatii

Cum sa-ti scazi nivelul de colesterol in mod natural - viata sanatoasa

Sapte beneficii extraordinare ale apei de scortisoara - viata sanatoasa