Conexiuni astrologice - ABC Astrologic 6 - Astrologia Karmică

Legea Cauzei și Efectului

- conform Legilor Kybalion, „Tabla de Smarald” sau „Principiul Unic”
Orice cauză are efectul său și reciproc. Totul se întâmplă conform legii. Sunt multiple și complexe planurile cauzalității însă nimic nu scapă legii. Hazardul e numele dat unei legi necunoscute.
studiu asupra filozofiei hermetice
a vechiului Egipt și a vechii Elade
de Trei Inițiați

Așadar, Legea Cauzei și Efectului spune că nu există nimic la întâmplare. De aici rezultă că Universul este perpetuu, continuu. Orice faptă își are consecința ei, care nu are o polaritate anume (bună sau rea), pur și simplu este un rezultat. Karma este așadar rezultatul sau consecința unei acțiuni/fapte.
Noțiunea de reîncarnare este cunoscută de foarte mult timp (cel puțin din grecia antică), când se credea că după moarte sufletele își aleg în ce urmează să se reîncarneze pentru viața următoare. Odată cu dezvoltarea conceptelor materialiste și creșterea influenței creștinismului (care inițial promova reîncarnarea, identificată în Biblie) orientarea s-a schimbat spre respingerea acestor idei care slăbeau influența religioasă a acelor vremuri. După mai bine de un mileniu filosofiile orientale au readus în occident acest concept hermetic, legea karmei.
Astfel, o entitate se încarnează de mai multe ori pentru a-și completa experiențele și evoluția în multiple manifestări și forme. Trăirile unei încarnări pot continua în urmatoarele, lecțiile neînsușite pot apărea ca încercări sau probe într-o viață viitoare - apărând astfel necesitatea de a le rezolva. Înțelepciunea acumulată de-a lungul încarnărilor scade din bagajul karmic al entității, astfel că în încarnările următoare va avea condiții mai bune pentru evoluție.
Tema natală (horoscopul personal), reflectă programul încarnării actuale al entității dar oferă și indicii despre lecțiile karmice, despre direcția din care vine și drumul pe care îl are de parcurs pentru dezvoltare personală. În cartea ABC Astrologic 6 - Astrologia karmică vom regăsi o serie de elemente suplimentare, cum ar fi interpretarea Axei Dragonului, alcătuită din Nodurile Lunare:
  • Nodul Nord (Capul Dragonului) - direcția spre care ne îndreptăm
  • Nodul Sud (Coada Dragonului) - trecutul karmic.
Alte indicii vin de la planetele retrograde (planetele care în tema natală aveau un mers aparent invers pe zodiac). Planetele retrograde semnifică lecții și misiuni care continuă din încarnarile anterioare. Tot în această carte vom găsi interpretările lui Lilith (Luna Neagră) - cu semnificatii karmice legate de planuri obscure și întunecate ale vieții, precum și a punctului de noroc Fortuna.
Ascendentul karmic este cel care pune în valoare potențialul entității. Interpretările din cartea ABC Astrologic 6 - Astrologia Karmică sunt destul de elocvente pentru a ne putea face o imagine despre ceea ce se cheamă lecții karmice, karmă, legea cauză-efect, în funcție de datele horoscopului personal al fiecăruia.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Beneficiile uimitoare ale consumului de Salata Verde asupra sanatatii

Cum sa-ti scazi nivelul de colesterol in mod natural - viata sanatoasa

Sapte beneficii extraordinare ale apei de scortisoara - viata sanatoasa