Scrieri eseniene: Evanghelia păcii a lui Isus și Învățăturile Alesului

Cred în frățietatea Omului, maternitatea Naturii și paternitatea lui Dumnezeu.
Edmond Bordeaux Szekely (1905-1979) a fost un filolog /lingvist de origine maghiară; filosof, psiholog şi experimentator al unui mod de viață natural.
În anul 1923, în timp ce studia la Vatican, E. Szekely a tradus mai multe texte ebraice și aramaice obscure, care - a spus el - dovedeau faptul că esenienii au fost vegetarieni şi că vegetarianismul a fost prescris de către Isus. Szekely a găsit o traducere în limba aramaică a Evangheliei păcii şi Învățăturile Alesului la biblioteca Vaticanului. El a afirmat ca a gasit textul ebraic original al Evangheliei păcii în scriptoriumul mănăstirii benedictine de la Monte Cassino. Concluziile sale, la fel ca și scrierile lui Romain Rolland, au contestat în dese rânduri ipotezele convenţionale politizate ale instituţiilor religioase referitoare la viaţa şi învăţăturile lui Isus şi prin urmare, a fost criticat mai tot timpul de către acestea.
Era în 1928 când Edmond Bordeaux Szekely a publicat pentru prima oară traducerea sa a Cărții Întâi a Evangheliei Eseniene a Păcii, un manuscris vechi pe care îl găsise în Arhivele Secrete ale Vaticanului ca rezultat al răbdării fără limite, al erudiției fără cusur, și al intuiției infailibile, o poveste reprodusă în cartea sa, Descoperirea Evangheliei Eseniene a Păcii. Versiunea engleză a acestui vechi manuscris a apărut în 1937, și de atunci, micul volum a călătorit prin toată lumea, apărând în diverse limbi, și de atunci câștigând din ce în ce mai mulți cititori, până acum, deși fără publicitate, numai în Statele Unite s-au vândut peste un milion de copii. Nu au trecut cincizeci de ani după prima traducere în franceză că au apărut și Cartea a Doua și a Treia, și acestea au devenit la rândul lor opere clasice ale literaturii eseniene.
Cartea a Patra, Învățăturile Alesului, va veni ca o surpriză pentru acei cititori care știu de moartea Dr. Szekely în 1979. Dacă aș fi fost și psiholog, sau învățat, sau arheolog, aș fi putut să dau o explicație. Dar nu sunt decât al său famulus amanuensis, și instrucțiunile pe care mi le-a lăsat au fost clare și explicite: „La doi ani după moartea mea, vei publica Cartea a Patra a Evangheliei Eseniene a Păcii”. Asta a fost tot, și acum îi duc la îndeplinire dorința.
Dr. Szekely: „Nu avem nimic de adăugat la acest text. Vorbește de la sine. Cititorul care studiază cu concentrare paginile care urmează, va simți eterna vitalitate și puternica evidență a acestor adevăruri profunde de care omenirea are nevoie astăzi mai urgent ca niciodată.
Şi adevărul va mărturisi despre el însuși.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Beneficiile uimitoare ale consumului de Salata Verde asupra sanatatii

Cum sa-ti scazi nivelul de colesterol in mod natural - viata sanatoasa

Sapte beneficii extraordinare ale apei de scortisoara - viata sanatoasa