Hipertensiunea si consumul de sare | sanatate cu dieta fara sare



Principalii factori de risc dietetici pentru mortalitate prematură și invaliditate la nivel global ar putea fi: consumul de sare în exces și cantitatea prea mică de fructe consumate. Aproape cinci milioane de oameni par să moară anual din cauză că nu consumă suficiente fructe, în timp ce consumul unei cantități prea mari de sare pare să ucidă circa patru milioane de oameni. Sarea este o substanță alcătuită din aproximativ 40% sodiu și 60% clor. Sodiul este un element esențial, dar legumele și alte surse naturale de hrană furnizează integral micile cantități de sodiu de care are nevoie orice om. Cine consumă prea multă sare poate suferi de o retenție de apă, iar corpul său poate reacționa prin creșterea tensiunii pentru a împinge fluidul în exces și sarea afară din sistem. _________________________ CĂRȚI DE ALIMENTAȚIE SĂNĂTOASĂ RECOMANDATE (ÎN LIBRĂRIE SPIRITUALĂ): 📚 Alimente care îți pot schimba viața în bine (Medium Medical): ➖ 🛒 http://bit.ly/2Z2AJb5 📚 Bucătăria bazată pe crudități și alimente vii: ➖ 🛒 http://bit.ly/2GSXpo1 📚 Bucură-te de o stare de sănătate perfectă cultivând iubirea de sine: ➖ 🛒 http://bit.ly/sntibr 📚 Cartea completă a sucurilor - Michael T. Murray: ➖ 🛒 http://bit.ly/2KiFuZP 📚 Cartea semințelor germinate: Cum să cultivăm și să folosim semințele germinate pentru a avea o sănătate și o vitalitate la nivel maxim: ➖ 🛒 http://bit.ly/csgrmt 📚 Cum să nu mori - Descoperă alimentele dovedite științific că previn și inversează boala: ➖ 🛒 http://bit.ly/csnm-d 📚 Cura de detoxificare de zece zile cu sucuri verzi: ➖ 🛒 http://bit.ly/2M2FteA 📚 Dieta Engine 2 - „Salvează-ți viața în 28 de zile”: ➖ 🛒 http://bit.ly/de2sv 📚 Dieta prin post - dr. Michael Mosley: ➖ 🛒 http://bit.ly/31tkWUl 📚 Furculițe în loc de cuțite: ➖ 🛒 http://bit.ly/fnlodc 📚 Hrana vie - o speranță pentru fiecare: ➖ 🛒 http://bit.ly/2OTs2zR 📚 Iluzia bolii - Învingerea cauzelor bolilor cronice pentru a trăi o viață mai sănătoasă, mai lungă și mai fericită: ➖ 🛒 http://bit.ly/ilzbcb 📚 INTEGRAL: Regândind știința nutriției: ➖ 🛒 http://bit.ly/intgrlsn 📚 Protocolul Wahls: ➖ 🛒 http://bit.ly/2Z5aEfk 📚 Studiul China - dr. T. Colin Campbell și Thomas M. Campbell II: ➖ 🛒 http://bit.ly/stdchina 📚 Superalimente - Alimentația și medicina viitorului: ➖ 🛒 http://bit.ly/sasmvii 📚 Soluția pentru glicemie - Programul ultrasănătos care te ajută să slăbești, să previi bolile și să te simți foarte bine chiar acum!: ➖ 🛒 http://bit.ly/solglice _________________________ Asociația Americană a Inimii recomandă un consum mai mic de 1,5 g de sodiu pe zi, ceea ce înseamnă trei sferturi de linguriță de sare. Un adult american mediu consumă mai mult decât dublul acestei cantități, adică aproximativ 3.500 mg de sare pe zi. Reducerea sodiului din dietă cu doar 15% la nivel global ar putea salva milioane de vieți anual. Dacă am putea reduce consumul de sare cu doar o jumătate de linguriță pe zi prin simpla evitare a alimentelor sărate și prin neadăugarea de sare în mâncare, noi am putea preveni 22% din atacurile cerebrale și 16% din atacurile de cord fatale. La modul potențial, am putea salva în acest fel mai multe vieți decât dacă i-am trata cu succes pe oameni cu pastile pentru reducerea tensiunii. Cu alte cuvinte, reducerea consumului de sare reprezintă o modalitate facilă de intervenție la domiciliu, care poate fi mai eficientă decât o rețetă cumpărată de la farmacie. Dovezile care confirmă faptul că sodiul crește tensiunea sunt cât se poate de clare, fiind furnizate de numeroase studii medicale, inclusiv aleatorii și în dublu orb, care au fost efectuate de-a lungul multor decenii. Dacă punem mai mulți subiecți cu hipertensiune să consume o dietă săracă în sodiu, tensiunea lor scade automat. Dacă îi menținem pe această dietă și le dăm un placebo, nu se întâmplă nimic. În schimb, dacă le dăm o pastilă cu sodiu cu eliberare lentă în timp, tensiunea lor reîncepe să crească. Cu cât le dăm mai mult sodiu, cu atât mai mult crește tensiunea lor. Chiar și o singură masă este suficientă pentru a produce acest efect. Dacă luăm o persoană cu o tensiune normală și îi dăm o farfurie de supă care conține cantitatea de sare ce poate fi găsită într-o masă obișnuită a americanilor, tensiunea sa va urca în următoarele trei ore, prin comparație cu situația în care ar fi consumat aceeași farfurie de supă, dar fără sare adăugată. Zeci de studii similare demonstrează că reducerea consumului de sare conduce la o scădere a tensiunii arteriale. Cu cât reducerea este mai consistentă, cu atât mai mari sunt beneficiile pentru starea de sănătate. Pe de altă parte, dacă cineva nu își reduce consumul cronic de sare ridicat, tensiunea sa rămâne constant ridicată de-a lungul întregii sale vieți. #Consumul_de_Sare #Hipertensiunea #Cum_sa_nu_mori

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Beneficiile uimitoare ale consumului de Salata Verde asupra sanatatii

Tinctura si Propolisul - bolile pe care le trateaza [intarirea imunitatii]

Cum sa-ti scazi nivelul de colesterol in mod natural - viata sanatoasa