Substante endogene sau exogene - Dr Calin Marginean (alimente sanatoase)



Cu toții am avut de-a face cu medici la un moment dat și am văzut ce greu le vine să ne explice pe înțelesul nostru ce problemă avem. E ceva normal – după atâția ani de studii, limbajul profesional a devenit un automatism pe care cu greu îl mai poți reformula.

Ce vrea să ne comunice dr. Călin Mărginean în această prezentare video, pe care vă invităm s-o urmăriți? Așa cum explică în debutul prezentării, el însuși a avut dificultăți în a denumi tema dezbătută și îl înțelegem.

Cărți recomandate alimentatie sanatoasa:
🔹 Alimente care îţi pot schimba viaţa în bine (Medium Medical): http://bit.ly/2Z2AJb5
🔹 Hrana vie - o speranță pentru fiecare: http://bit.ly/2OTs2zR
🔹 Protocolul Wahls:  http://bit.ly/2Z5aEfk
🔹 Superalimente - Alimentația și medicina viitorului: http://bit.ly/31zVdtd

Așadar, haideți mai întâi să decodăm titlul:

SUBSTANȚĂ ENDOGENĂ = de origine internă, care este produsă în interiorul organismului.

SUBSTANȚĂ EXOGENĂ = de origine externă, care este produsă în afara organismului, sau pe care organismul este provocat s-o producă din cauze exterioare lui.

Cu alte cuvinte, în corpurile noastre există o serie de substanțe, fie produse de corp (extrem de utile), fie rezultate din procesul de metabolism (pe care corpul le elimină rapid). Ei bine, aceste substanțe n-ar trebui să le mai aducem din afară prin alimentație sau prin lichidele pe care le consumăm zilnic sau ocazional.

Toxicitatea substanțelor respective și riscul care derivă din prezența lor este cu atât mai mare, cu cât le aducem într-o cantitate mai mare. Este important ca pentru sănătatea noastră să ne abținem de la anumite substanțe care, chiar dacă există în organism, aduse din afară, pot provoca daune însemnate sistemului.

Nu întotdeauna e bine să-i facem un „bine” organismului, dându-i în plus substanțe pe care el le produce strict cât are nevoie. Despre ce substanțe este vorba? O sa fiți uimiți de cât de banale sau chiar benefice le-ați considerat până acum, dar, în același timp, o să vă explicați și cauza unor neplăceri sau afecțiuni de care suferiți.

dr Calin Marginean:
🔹medic specialist medicina muncii
🔹medic specialist medicină generală
🔹competență medicină de intreprindere
atestat nutriție

#dr_Marginean #tratament_naturist #alimentatie_sanatoasa

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Beneficiile uimitoare ale consumului de Salata Verde asupra sanatatii

Cum sa-ti scazi nivelul de colesterol in mod natural - viata sanatoasa

Sapte beneficii extraordinare ale apei de scortisoara - viata sanatoasa