OFFERTĂ! - Cultivarea lucidității - 27,00 LEI - Dezvoltare Personală - Librărie Spirituală online | Cărți spiritualitate, dezvoltare personală, vindecare, alimentație...

OFFERTĂ! - Cultivarea lucidității - 27,00 LEI - Dezvoltare Personală - Librărie Spirituală online | Cărți spiritualitate, dezvoltare personală, vindecare, alimentație...
Descriere
Un bestseller internațional care îți poate schimba viața!
Cultivarea lucidității îți prezintă un set de practici simple, dar extrem de eficiente, pe care le poți integra în viața de zi cu zi pentru a ieși din cercul vicios al anxietății, stresului, nefericirii și epuizării. Ea promovează o stare de fericire și de pace care îți pătrunde până în oase. Luciditatea se impregnează în tot ceea ce faci și te ajută să întâmpini cu curaj tot ce îți prezintă viața. Această carte se bazează pe Terapia Cognitivă bazată pe Cultivarea Lucidității (TCCL). TCCL are în centrul ei o formă de meditație care nu durează decât câteva minute pe zi, suficiente însă pentru a te putea bucura de toate beneficiile acesteia. Există studii care au dovedit clinic că TCCL este cel puțin la fel de eficientă ca și medicamentele antidepresive, fiind recomandată de foarte mulți medici din Statele Unite și de Institutul Național pentru Sănătate și Excelență Clinică din Marea Britanie. Acest lucru dovedește faptul că este eficientă. Ceea ce contează încă și mai mult este că ea este eficientă inclusiv pentru oamenii care nu suferă de depresie, dar care se luptă să facă față cerințelor frenetice ale lumii moderne. TCCL a fost creată de autorul cărții, prof. Mark Williams de la Oxford, și de colegii acestuia de la Universitățile din Cambridge și Toronto. Investind doar 10-20 de minute pe zi, tu poți învăța cu ușurință exercițiile extrem de simple de cultivare a lucidității care stau la baza TCCL, bucurându-te plenar de beneficiile lor. Vei fi surprins de rapiditatea cu care aceste tehnici te vor ajuta să te bucuri din nou de viață.
Îți dorești o viață mai fericită și mai mulțumită? Îți recomand cu tărie să aplici metodele pragmatice din această carte. Prof. Mark Williams și dr. Danny Penman au făcut echipă pentru a ne oferi o serie de tehnici fundamentate științific pe care le putem aplica în mijlocul dificultăților și catastrofelor de zi cu zi.
(Daniel Goleman, autorul cărții Inteligența emoțională)
Starea de pace nu poate fi obținută în lumea exterioară atât timp cât nu o găsim mai întâi în interiorul nostru. Cartea lui Mark Williams și Danny Penman ne ajută să descoperim această stare de pace.
(Goldie Hawn)
Cartea descrie un program inspirat pe care îl poate pune în aplicare orice om care ține la sănătatea lui fizică și psihică.
(Jon Kabat-Zinn)
Mark Williams este profesor de psihologie clinică și cercetător în domeniul „cultivării încrederii” la Universitatea Oxford și membru fondator al Academiei pentru Terapie Cognitivă. Este coautor al cărții Exerciții de meditație pentru depășirea depresiei. Locuiește în Anglia.
Dr. Danny Penman este un jurnalist și comentator pentru Daily Mail, dar a lucrat și pentru Independent și BBC. Are un doctorat în biochimie. Locuiește în Anglia.

Cuprins

Mulțumiri vii
Cuvânt înainte de Jon Kabat-Zinn ix
Urmărirea propriei cozi 1
De ce ne atacăm singuri? 16
Conștientizează-ți propria viață 34
Prezentarea Programului
de Cultivare a Lucidității, de Opt Săptămâni 60
Săptămâna nr. 1 a programului:
Conștientizarea funcției de autopilot 72
Săptămâna nr. 2 a programului:
Conștientizarea corpului 96
Săptămâna nr. 3 a programului:
Şoarecele din labirint 117
Săptămâna nr. 4 a programului:
Transcenderea uzinei zvonurilor 141
Săptămâna nr. 5 a programului:
Acceptarea dificultăților 167
Săptămâna nr. 6 a programului:
Ești prins în capcana trecutului sau trăiești în prezent? 192
Săptămâna nr. 7 a programului:
Tu când ai încetat să mai dansezi? 220
Săptămâna nr. 8 a programului:
Prețioasa ta viață pasională 249

FRAGMENTE

Cuvânt Înainte de Jon Kabat-Zinn
Toată lumea vorbește astăzi despre luciditate. Acest lucru mi se pare minunat, căci dacă ne lipsește ceva în această lume agitată, acest lucru este luciditatea. Foarte mulți oameni își dau seama intuitiv că ceea ce le lipsește sunt chiar ei înșiși, capacitatea de a fi prezenți plenar în viața lor și de a o trăi ca și cum aceasta ar conta cu adevărat, în singurul moment care contează cu adevărat, cel prezent, și că merită să facă acest lucru. O astfel de intuiție este extrem de curajoasă și de profundă, contând enorm pentru bunăstarea lor. De fapt, ea le poate transforma întreaga viață și perspectiva asupra lumii.
Acestea fiind zise, doresc să precizez că luciditatea nu este doar o idee bună: „O, da, intenționez să fiu mai prezent în viața mea și mai puțin critic, și totul va fi mai bine. Cum de nu mi-a trecut acest gând prin minte până acum?” Astfel de idei ne trec uneori prin minte, dar sunt efemere și nu par să prindă niciodată substanță. Deși merită într-adevăr să fim mai prezenți și mai puțin critici, este greu să avansezi prea departe cu acest simplu gând. De fapt, pe mulți oameni el nu îi face decât să se simtă și mai inadecvați, și mai nelalocul lor. Pentru a fi eficientă, luciditatea necesită un angajament ferm al celui care speră să obțină vreun beneficiu de pe urma ei. Cu alte cuvinte, așa cum ne explică Mark Williams și Danny Penman, luciditatea reprezintă o practică, un mod de a fi, nu doar o idee bună, o tehnică inteligentă sau un capriciu de moment. Conceptul este vechi de mii de ani, fiind considerat „esența meditației budiste”, deși în realitate el este un concept universal.
Așa cum a fost dovedit în repetate rânduri, practica meditației exercită o influență puternică asupra sănătății, bunăstării și fericirii personale, lucru confirmat de dovezile științifice și medicale prezentate în această carte într-o manieră foarte ușor de înțeles. Dat fiind că este mai degrabă o practică decât o idee bună, cultivarea lucidității reprezintă un proces care evoluează și se dezvoltă în timp. Ea nu devine cu adevărat benefică decât dacă îți iei un angajament ferm față de tine însuți, bazat pe autodisciplină și pe seriozitate, dublate însă de un simț ludic, de bunătate și compasiune. Combinarea celor două atitudini reprezintă esența cultivării și practicii lucidității în diferitele ei forme.
Este foarte important să fii călăuzit de-a lungul acestei căi, întrucât miza este foarte mare. În ultimă instanță, ea se referă la însăși calitatea vieții și a relațiilor personale, inclusiv cu lumea exterioară, ca să nu mai vorbim de bunăstarea personală, de echilibrul mental, de fericire și de integrarea în propria viață. Din acest punct de vedere, nu pot decât să îți recomand să te lași pe mâinile experimentate ale lui Mark Williams și Danny Penman, ascultând sfaturile lor și urmând programul pe care l-au creat. Acest program asigură o structură coerentă, un fel de arhitectură, dacă vrei, care te ajută să îți observi propria minte și propriul corp, dar și maniera în care se derulează viața ta, astfel încât să poți aborda sistematic și cu încredere tot ceea ce ți se întâmplă. Această arhitectură nu este întâmplătoare, ci este construită pe argumente dovedite în mod repetat, născute din curicula reducerii stresului prin cultivarea lucidității (RSCL) și terapiei cognitive prin cultivarea lucidității (TCCL), și structurate într-un program coerent, convingător și de bun simț care durează opt săptămâni, dedicat tuturor celor care doresc să își îmbunătățească starea de sănătate fizică și psihică în această lume din ce în ce mai agitată și mai frenetică. Personal, cel mai mult mi-au plăcut sugestiile simple, dar radicale, pe care le oferă cei doi autori, menite să scoată la lumină o parte din tiparele noastre mentale și comportamentale subconștiente, pe care de cele mai multe ori nu le conștientizăm și care ne țin captivi într-o închisoare care nu ne reprezintă în nici un caz.
Dacă ești dispus să te lași pe mâna celor doi autori, nu pot decât să îți recomand să îți iei un angajament de a le urma sugestiile și de a te angrena plenar în diferitele practici formale și informale pe care le prezintă pentru scoaterea la lumină a tiparelor, testându-le pentru a vedea ce se întâmplă atunci când începi să fii cu adevărat atent și să acționezi cu bunătate și compasiune față de tine însuți și de ceilalți, chiar dacă la început acest lucru ți se va părea puțin artificial. În ultimă instanță, un astfel de angajament reprezintă un act radical de încredere în tine însuți. Susținut de programul inspirat creat de cei doi autori, el reprezintă șansa unei vieți de a te împrieteni cu tine însuți și de a-ți trăi mai plenar viața, clipă de clipă.
Îl cunosc pe Mark Williams de foarte mulți ani, în calitate de coleg, coautor și foarte bun prieten. Îl consider unul dintre cei mai buni cercetători din lume în domeniul lucidității, ba chiar unul din pionierii studierii și popularizării acestui concept. Alături de John Teasdale și Zindel Segal, este co-fondator al terapiei cognitive prin cultivarea lucidității (TCCL), care poate transforma dramatic în bine viața oamenilor deprimați și reduce riscul de recădere în depresie, lucru dovedit de nenumărate studii. Este de asemenea fondatorul Centrului pentru Studierea Lucidității din Oxford și al Centrului pentru Cercetarea și Practica Lucidității din cadrul Universității Bangor din North Wales. Ambele centre se află în avangarda cercetării și pregătirii clinice în domeniul cultivării lucidității. Împreună cu jurnalistul Danny Penman, Mark a scris acum acest ghid practic pentru cultivarea lucidității. Îți doresc să obții beneficii maxime prin angrenarea în acest program și te invit să începi să explorezi cum te poți implica mai plenar în „viața ta prețioasă și pasională”, creându-ți astfel o relație mai înțeleaptă și mai satisfăcătoare cu tine însuți.
Jon Kabat-Zinn Boston, Massachusetts, decembrie 2010

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Beneficiile uimitoare ale consumului de Salata Verde asupra sanatatii

Cum sa-ti scazi nivelul de colesterol in mod natural - viata sanatoasa

Sapte beneficii extraordinare ale apei de scortisoara - viata sanatoasa