12 februarie 2015

OFFERTĂ! - INTEGRAL: Regândind știința nutriției - 35,00 LEI - Vindecă - Librărie Spirituală online | Cărți spiritualitate, dezvoltare personală, vindecare, alimentație...

OFFERTĂ! - INTEGRAL: Regândind știința nutriției - 35,00 LEI - Vindecă - Librărie Spirituală online | Cărți spiritualitate, dezvoltare personală, vindecare, alimentație...

Detalii din cartea INTEGRAL: Regândind știința nutriției

UN MĂR PE ZI ȚINE DOCTORUL DEPARTE... DAR DE CE?

Ce se întâmplă când mâncăm un măr? Răspunsul este mult mai complex decât ne putem imagina.
Fiecare măr conține mii de antioxidanți ale căror denumiri, în afara celor de tipul vitaminei C, nu ne sunt familiare, și fiecare dintre aceste substanțe puternice are potențialul de a juca un rol important în susținerea sănătății noastre. Ele afectează mii și mii de reacții metabolice din corpul uman. Dar calcularea influenței specifice a fiecăreia dintre aceste substanțe nu este deloc suficientă pentru a explica efectul mărului ca întreg. Deoarece fiecare substanță poate afecta o alta, rezultă un număr aproape infinit de consecințe biologice posibile.
Și am vorbit numai despre un măr.
Știința nutriției, blocată de mult într-o mentalitate reducționistă, este în vârful unei revoluții. Standardul tradițional al cercetării implica studiul nutrienților în mod individual, în tentativa de a determina impactul lor particular asupra organismului uman. Acest gen de studii ajută companiile care încearcă să demonstreze că există o substanță chimică în lapte sau în produsele foarte procesate care este „bună” pentru noi, dar oferă doar o viziune îngustă a complexității proceselor care au loc de fapt în corp și a modului în care alimentele contribuie la sănătatea noastră.
În cartea Studiul China, T. Colin Campbell (împreună cu fiul său, Thomas M. Campbell) a revoluționat modul în care gândim nutriția, dovedind că alimentația vegetariană bazată pe produse cât mai integrale este cea mai sănătoasă. Acum, în Integral, el explică știința din spatele dovezilor, modurile în care paradigma științifică actuală ignoră complexitatea fascinantă a organismului uman și de ce, în condițiile în care avem dovezi covârșitoare că tot ceea credem că știm legat de nutriție este eronat, nu ne-am schimbat obiceiurile alimentare.
Integral reprezintă o călătorie care ne deschide ochii și modifică paradigmele, cu ajutorul unei gândiri avansate despre alimentație, un tur de forță științific cu implicații puternice pentru sănătatea noastră și pentru lumea în care trăim.

„După ce am citit Studiul China și mi-am schimbat alimentația către cea vegetariană, bazată pe produse nerafinate, recomandată de doctorul Campbell, realizările în cariera mea au crescut. M-am gândit «De ce nu mănâncă toată lumea în acest fel?» Această carte nouă, Integral, răspunde cu claritate acestei întrebări. Să nu mai fiți confuzi legat de subiectul alimentației și nutriției.”
- Tony Gonzalez, Atlanta Falcons, jucător profesionist
de fotbal american timp de 16 ani, deținător de recorduri în NFL
„T. Colin Campbell ne dezvăluie cum și de ce există atât de multă confuzie în legătură cu alimentația și sănătatea noastră, și ce se poate face pentru a o stopa. Explicațiile sale sunt elegante, sincere, provocatoare și cuprinzătoare, indicându-ne cum putem rezolva criza noastră de sănătate.”
- Dr. Dean Ornish, fondator și președinte al Institutului de Cercetare
a Medicinei Preventive; autor al cărții bestseller
Dr. Dean Ornish’s Program for Reversing Heart Disease
„Există puține cărți cu adevărat revelatoare în viață, iar aceasta este în mod real una dintre ele. Citiți și fiți pregătiți să zburați.”
- Kathy Freston, autoarea cărților bestseller The Lean și Quantum Wellness
„Nutriționistul cel mai important al Americii, T. Colin Campbell, cu curaj și convingere ne arată cum paradigma reducționistă egoistă se infiltrează în știință, medicină, media, industria farmaceutică și grupurile filantropice, împiedicând publicul să afle adevărul nutrițional pentru o sănătate optimă.”
- Dr. Caldwell Esselstyn Jr., autorul bestsellerului
Prevent and Reverse Heart Disease
„Doctorul Colin Campbell este cel mai influent om de știință din domeniul nutriției al ultimului secol. Munca sa a salvat deja sute de mii de vieți.”
- Dr. John McDougall, fondator și director medical al McDougall Program
„Dr. Colin Campbell ne-a deschis ochii cu Studiul China. În Integral, el ne arată cu curaj exact cum înțelegerea noastră în domeniul alimentației și sănătății a deraiat de pe calea cea bună, și cum putem să o reparăm. Frumoasă și clar scrisă, această carte ne oferă putere și va schimba pentru totdeauna modul în care tratăm sănătatea, nutriția și știința.”
- Dr. Neal Barnard, fondator și președinte al
Physicians Committee for Responsible Medicine
Integral face o demonstrație convingătoare că focalizarea nutriției moderne pe nutrienți singulari a dus la o confuzie generală cu consecințe tragice pentru sănătate. Noua paradigmă a doctorului Campbell va schimba modul în care gândim despre hrană, și astfel vom îmbunătăți viața a milioane de oameni și vom economisi din costurile pentru sănătate.”
Brian Wendell, producătorul filmului Furculițe în loc de cuțite
INTEGRAL: Regândind știința nutriției

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu