20 iunie 2013

Furculițe în loc de cuțite - Colin Campbell, Caldwell Esselstyn - 30,00 LEI - Vindecă - Librărie Spirituală online | Cărți spiritualitate, dezvoltare personală, vindecare, alimentație...

Furculițe în loc de cuțite - Colin Campbell, Caldwell Esselstyn - 30,00 LEI - Vindecă - Librărie Spirituală online | Cărți spiritualitate, dezvoltare personală, vindecare, alimentație...

Iată principiile care stau la baza dietei alimentare bazată pe produse integrale de origine vegetală, cunoscută și sub numele de dieta Furculițe în loc de cuțite:
Mănâncă numai plante – cu cât mai intacte, cu atât mai bine. Și nu este vorba de orice plante: mănâncă fructe, legume, cereale și salate integrale și cât mai puțin procesate. Cu cât consumi plantele în ipostaza lor cea mai naturală, exact așa cum se găsesc ele în natură, cu atât mai bine. Aceste alimente îți asigură toate substanțele nutritive de care ai nevoie pentru o dietă echilibrată și sănătoasă, căci nu există substanțe nutritive aflate în alimentele de origine animală care să nu se regăsească din abundență inclusiv în cele de origine vegetală (cu excepția vitaminei B12, vezi mai jos).
Asta înseamnă că o dietă alcătuită din chips-uri de cartofi, covrigei, produse de patiserie fără lactate și băuturi răcoritoare cu un număr redus de calorii corespunde teoretic dietei vegetariene, dar nu și celei sănătoase, bazată în întregime pe alimente integrale de origine vegetală.
O dietă vegetariană bine structurată satisface toate nevoile nutriționale ale organismului – de calorii, proteine, vitamine și minerale – fără a necesita însă măsurarea caloriilor sau cântărirea porțiilor. Practic, este cea mai ușoară manieră de a mânca!
Evită alimentele foarte procesate. Printre acestea se numără făina albă, zaharurile rafinate și uleiurile extrase. Aceste alimente derivă din plante, dar au fost golite de majoritatea proprietăților nutriționale pe care le aveau cândva. Deși unii nutriționiști recomandă uleiul de măsline, ce sens are să gătești cu cea mai concentrată formă de grăsime de pe planetă când poți opta pentru un alt lichid mai dietetic? Măslinele în sine sunt un aliment minunat, dar nu și uleiul extras din ele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu