Omul devine ceea ce gândește - James Allen - Librărie Spirituală - Cărți spirituale online

Omul devine ceea ce gândește - James Allen - Librărie Spirituală - Cărți spirituale online

Detalii din cartea „Omul devine ceea ce gândește - James Allen

Această carte este una dintre cele mai bine vândute și cele mai îndrăgite lucrări din literatura inspirațională, într-o ediție revizuită și adăugită.
Cartea Proverbelor (23:7) afirmă răspicat: „Omul devine ceea ce gândește în inima sa.” Acest aforism se aplică tuturor condițiilor și circumstanțelor în care trăiește omul. Noi devenim literalmente ceea ce gândim, caracterul nostru nefiind altceva decât suma totală a gândurilor noastre.
James Allan
Milioane de cititori au trăit experiența puterii descrise de James Allen în cartea Omul devine ceea ce gândește. Ideile simple, dar geniale din această carte au atins multe inimi și au schimbat multe vieți timp de mai bine de un secol, fiind la fel de actuale în zilele noastre, căci ele prezintă calea către o viață plenară, mai prosperă și trăită în compasiune.
Această capodoperă a literaturii inspiraționale a fost revizuită acum și adaptată pentru secolul XXI. Termenii învechiți au fost înlocuiți cu alții, moderni, astfel încât mesajul lui Allen să poată fi citit cu aceeași plăcere ca pe vremea generațiilor anterioare.
Ca bonus special, această ediție a cărții Omul devine ceea ce gândește include și ediția actualizată a primei cărți a lui Allen, De la sărăcie la putere.

De-a lungul vremii s-au scris multe cărți care îi inspiră pe cititori să acționeze în sensul îmbunătățirii vieții lor. În secolul XX, zeci de astfel de cărți au devenit bestselleruri și i-au făcut faimoși la nivel internațional pe autorii lor. De pildă, cărțile lui Dale Carnegie, Norman Vincent Peale, Joshua Piebman, Tony Robbins și alții au îmbunătățit viața a milioane de oameni.
Unul din primii autori motivaționali, care a deschis calea către ceea ce avea să devină mișcarea potențialului uman (după cum este numită la ora actuală) prin scrierile sale ce au inspirat filozofia noii mișcări, a fost James Allen.
James Allen s-a născut la Leicester, Marea Britanie, în anul 1864. Copil orfan, s-a văzut nevoit să lucreze și să se educe singur. Când a ajuns adult, și-a câștigat traiul lucrând pentru cler și în administrație. A fost un cititor avid și a studiat lucrările marelui autor rus Lev Tolstoi, noile studii științifice ale lui Charles Darwin și alți autori ai generației sale. A citit foarte mult și în domeniul religiei, fără să se limiteze la studiul Bibliei, ci incluzând în studiile sale și religiile orientale: budismul, hinduismul și confucianismul.
În anul 1902 a renunțat la slujbă și și-a consacrat întregul timp scrisului. Din păcate, a murit la vârsta de doar 48 de ani, în anul 1912.
Şi-a dezvoltat ideile pornind de la credința sa fermă în învățăturile biblice, dar și în marile religii asiatice. Spre exemplu, titlul faimoasei sale lucrări Omul devine ceea ce gândește este inspirat din cartea biblică a Proverbelor, dar Buddha are un aforism similar: „Tot ce suntem noi este rezultatul gândurilor noastre anterioare.”
Principala temă a tuturor lucrărilor lui Allen este că noi avem puterea de a ne forma caracterul și de a ne crea propria fericire. Circumstanțele vieții noastre sunt strâns legate de starea noastră de spirit. Allen își încurajează cititorii să emită în permanență gânduri pozitive, care îi vor conduce inevitabil la acțiuni pozitive.
În volumul de față sunt incluse două din cărțile scrise de Allen. Omul devine ceea ce gândeștee este de departe lucrarea sa cea mai cunoscută. Este o carte inspirațională, ușor de citit, în care Allen prezintă formula prin care putem ajunge la o viață mai bună și pașii prin care o putem implementa.
Cea de-a doua carte, De la sărăcie la putere, preia aceeași temă, dar o duce mai departe, insistând asupra importanței acceptării filozofiei potrivit căreia niciun om nu este condamnat să trăiască o viață pe care nu și-o dorește, ci are puterea interioară de a și-o schimba în bine.
Citește această carte cu mintea deschisă. Chiar dacă nu ești de acord cu toate ideile sale (într-adevăr, unele din idealurile prezentate în ea nu au fost realizate de nimeni în epoca modernă), multe din aceste concepte sunt la fel de semnificative astăzi cum au fost acum o sută de ani.
Nu te limita însă să citești această carte, iar apoi să o așezi pe un raft, astfel încât să se așeze praful pe ea. Această carte trebuie recitită periodic. În acest fel, ea va continua să te inspire, iar dacă vei aplica principiile citite în ea, îți vei putea îmbogăți enorm viața.
Arthur R. Pell, Ph.D.
Omul devine ceea ce gândește - James Allen

Cuprinsul cărții „Omul devine ceea ce gândește - James Allen

  • Gândurile și caracterul ... 5
  • Efectul gândurilor asupra circumstanțelor exterioare ... 9
  • Efectul gândurilor asupra sănătății și corpului fizic ... 19
  • Gândurile și menirea în viață ... 23
  • Importanța factorului gândirii în domeniul realizării ... 27
  • Viziuni și idealuri ... 31
  • Seninătatea ... 35

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Beneficiile uimitoare ale consumului de Salata Verde asupra sanatatii

Cum sa-ti scazi nivelul de colesterol in mod natural - viata sanatoasa

Sapte beneficii extraordinare ale apei de scortisoara - viata sanatoasa